Campament Villageois de Baila

Un campament que promociona la solidaritat


ON ESTÀ SITUAT:
Baïla es troba a un centenar de quilòmetres de la frontera amb Gàmbia, i a un centenar al nord de Ziguinchor. És un petit poble situat a la mateixa carretera que porta a la frontera, entre Bignona i Diouloulou.


CARACTERÍSTIQUES DEL LLOC:
Aquest campament comunitari rep el nom de Lambita. L’edifici que acull el nombre més gran d’habitacions és una construcció típicament diola, una còpia feta de l’antiga casa del cap del poble. Les portes són petites i cada habitació és diferent. A les parets hi ha dibuixos de la vida tradicional d’aquest poblat.


El campament compta amb 17 habitacions dobles i triples amb una capacitat total de 46 persones. Els lavabos (4) i dutxes (4) es troben a l’exterior.


El Campament compta amb un restaurant tancat encara que normalment serveixen els àpats a les taules que tenen sota un cobert a l’exterior. Hi ha electricitat tot el dia.


QUI SÓN:
Aquest campament, a l’igual que els altres Campements Villageois de la zona, va ser construït durant els anys 70’s, concretament l’any 1976 i obert al públic al 77. Van començar amb un sol edifici principal, encara que en els darrers anys l’han anat ampliant.
Els beneficis es reparteixen entre la reinversió del propi campament i l’ingrés al poblat.


ACTIVITATS QUE PROPOSA:
Organitzen excurcions pel poblat per poder veure i comprendre com és el mode de vida en aquesta població. Visiten el Formager sagrat i el lloc sagrat on duen a terme les cerimònies d’iniciació.
Organitzen a través d’un grup de teatre de la població, dansa de màscares i el Kompo.
També hi ha la possibilitat de visitar projectes que es duen a terme a la població, com el projecte de dones o el centre professional, on el joves aprenen diferents oficis i on també tenen una petita botiga on venen els seus productes.

Compten amb dues canoes a rem amb una capacitat màxima de 8 persones i on poden fer una visita al riu per pescar o avistar ocells.


PREUS:
Per persona i nit

Dormir costa 3.000 cfa (menys de 5 euros)
L’esmorzar 1.800 cfa (uns 3 euros)
Dinar o sopar 2.500 cfa ( 4.15 €)

PRINCIPALS BENEFICIARIS:
El 55 % dels beneficis van a la Comunitat. Fins ara s’han finançat projectes com la maternitat, el molí o l’escola primària. També es va construir, amb els diners del campament, l’institut.


PROJECTES DE FUTUR:
Esperen poder renovar les habitacions per poder fer cambres amb bany.
Encara que ja van rebre una donació de bicicletes de Correus de França, els agradaria comprar-ne de noves per organitzar excursions. Les bicicletes de la donació són massa pesades i és difícil circular-hi.

COM AJUDAR:
Hi ha alguns voluntaris que s’allotgen en el campament que treballen de manera voluntària en alguns dels projectes de la població.


COM ARRIBAR-HI:
Si arribes des de Ziguinchor, anar a la Gare Routiere i agafar transport fins a Baila. Tarda més o menys una hora i el preu és de 1000 cfa. (1,60 €) Des de Bignona et costa 400 cfa (uns 60 cèntims). Si arribes des de Gàmbia. Agafar transport des de la Gare Routiere de Seleti (lloc fronterer) direcció Ziguinchor. Passes per Diouloulou. Costa uns 1000 cfa i tardes una horeta.


CONTACTE:
Campement Villageois Baila “Lambita”
77 618 77 30 / 76 470 15 64 Babucar
77 528 04 84 Abas