Campement Villageois de Coubalan

Un campament a estrenar



ON ESTÀ SITUAT:


Aquest Campement Villageois es troba situat en una petita població entre Ziguinchor i Bignona, a la regió de la Casamance, Senegal. Passa per Coubalan un petit afluent del riu Casamance.



CARACTERÍSTIQUES DEL LLOC:

El campament, quan jo l’he visitat, es troba en plenes reformes. Està tancat al públic des del passat mes de novembre i esperen obrir a finals d’abril-prinicipis de maig. Les reformes han consistit en construir de nou tot l’equipament, amb l'ajuda econòmica de la Cooperació Francesa.

S’han construït sis bungalous amb dues habitacions en cadascun. Cada cambra disposa de bany i dutxa a l’interior. Els bungalous són edificacions típiques de la zona, estructura circular amb sostre de palla. El campament tindrà una capacitat de 18 places.


També s’ha fet de nou el restaurant, que és com una Case a Impluvuim però que la mitat del cercle té vistes a l’exterior.



Les obres sembla que donaran al campament un altre aspecte més renovat.

QUI SÓN:

Aquest és un campament de la comunitat, que va obrir les portes l’any 1978. L’edifici principal, una casa circular amb nou habitacions, construïda l’any 78 ha estat derruït per donar pas a les noves construccions. Amb aquesta reforma, poden oferir un millor servei ja que cada cambra té bany anterior, a diferència de l’anterior edifici.

ACTIVITATS QUE PROPOSA:

Organitzen excursions amb canoa, visiten el bosc de la zona i en l’època de pluges els turistes poden participar en el cultiu i recol·lecta de l’arrós. Algunes vespres, també s’organitza el ball de màscares.


PREUS:

Els preus encara no els han fixat. Seran semblants als dels altres campaments villageois.


PRINCIPALS BENEFICIARIS:
Com a tot Campement Villageois els principals beneficiaris són la mateixa població. Amb els diners dels campaments s’ha ajudat al finançament de l’escola, la maternitat o el pou d’aigua.


PROJECTES DE FUTUR:

Amb la construcció del nou campament esperen començar una nova etapa. Si tenen suficients clients esperen poder ampliar algun dia el número d’habitacions. Entre els projectes de futur, volen aconseguir un vehicle per anar a buscar els clients a Ziguinchor i millorar la promoció del campament a través d’internet.


COM AJUDAR:




COM ARRIBAR-HI:

Pots arribar a Coubalan des de Ziguinchor. A la Gare Routiere de Ziguinchor surt transport fins a Coubalan. Tarda més o menys una hora i costa 500 cfa (uns 80 cèntims). També pots arribar des de Bignona, tarda una hora i té el mateix preu.


CONTACTE:
Campement Villageois de Coubalan
telf: 33 936 94 73 / 77 578 20 91