Ecocampament de Seleki

Construcció diola i confort occidental


ON ESTÀ SITUAT:

El campament està situat dins la població de Seleki, a la Comunitat Rural d’Enampor. Seleki està ubicat a uns 25 km. de Ziguinchor. És un petit poblat de la ètnia Diola, que està fora dels circuits turístics i encara conserva aspectes de la cultura tradicional molt arrelats.


CARACTERÍSTIQUES DEL LLOC:

L’edifici que allotja les diferents habitacions és una casa Impluvium, típica construcció Diola. Actualment ja no queden gaires cases amb aquest tipus de construcció. La Case a Impluvuim té una forma circular, amb sostre de palla, un pati de llums a l’interior, on tradicionalment es recollia l’aigua.


El campament compta amb deu habitacions, dobles i triples, amb bany complet. El bany es troba situat a l’exterior de cada cambra i és particular i fins i tot bonic ja que les parets són fetes amb fulles de palmeres. Les habitacions són àmplies i netes. A l’interior de cada habitació hi ha fotografies de diferents cases impluvium de la zona. En cada número d’habitació s’hi pot veure el procés de construcció del campament.
En un costat de la casa hi ha situat el restaurant, que compta amb bones vistes de l’exterior. La decoració és senzilla, amb mobles de fusta, que intenta barrejar la sobrietat de la decoració africana amb el comfort de l’europea.


Hi ha servei de restaurant-bar.



QUI SÓN:

Campamentos Solidarios són una organització espanyola que promouen el turisme comunitari i solidari. Aquest és el segon campament que creen al Senegal i té com objectiu, promocionar un turisme sostenible a la regió. Actuen en diferents línies, com ajuda humanitària, conservació del medi ambient...i ho duen a terme a partir de la construcció de ecocampaments que generen llocs de treball i ús de recursos locals. Campamentos Solidarios és gestionat per una junta que escull i desenvolupa els projectes. Cada campament, que és gestionat per persones locals, es troba en una localitat amb pocs recursos econòmics però de gran interès ecològic o etnogràfic.

ACTIVITATS QUE PROPOSA:

Proposa diferents excursions per la zona, així com visites per conèixer la vida tradicional de la regió. Es pot visitar un casa impluvium que encara resta a Seleki, així com visitar l’escola. També s’organitzen partits de futbol amb la gent local.

L’associació dur a terme una iniciativa, Afrique Adventure, amb la qual es vol crear una xarxa de campaments pel Senegal. Organitzen circuits per la zona des de España.


PREUS: (Per persona)

Habitació amb esmorzar, 10.000 cfa (uns 15 euros)
Mitja pensió, 15.000 cfa
Pensió completa 20.000 cfa (uns 30 euros)



PRINCIPALS BENEFICIARIS:

Tant el campament de Seleki com el de Badian, a l’est del país, estan situats en zones on hi ha pocs recursos econòmics. Amb la construcció dels campaments creen llocs de treball. A més en cada campament disposen d’un centre d’assistència mèdica bàsica, fomenten l’escolarització i porten a terme estudis sobre els valors culturals de la zona.


PROJECTES DE FUTUR:




COM AJUDAR:




COM ARRIBAR-HI:

Si es contacte directament amb el campament poder trobar un taxi per venir-vos a buscar a Ziguinchor.
Amb transport públic: Agafar un sept-place a l’Estació Esso a Ziguinchor. Un cop el vehicle està ple, el vehicle surt. Tarda menys de 40 minutes en fer el trajecte. La carretera fins a la població de Brin (a 10 km), està ben asfaltada, els últims 15 quilòmetres es fan sobre una pista.


CONTACTE:
Campament de Seleki
Gerent 77 731 68 30 (Jean)

Campamentos Solidarios Senegal
00221 77 653 27 41
senegal@campamentos-solidarios.org (Tafa, parla español)

Campamentos Solidarios España
0034 91 447 49 32
asociacion@campamentos-solidarios.org
www.campamentos-solidarios.org