The Gunjur Project Lodge

Un lodge amb moltes activitats i diferents formes d’ajudar



ON ESTÀ SITUAT:
La població de Gunjur, és una petita població de pescadors ubicada al sud de la costa Atlàntica de Gàmbia. És el penúltim poble abans de la frontera amb Senegal. El poble es troba a uns dos quilòmetres de la platja, encara que els principals allotjaments turístics estan ubicats aprop del mar. Tant el poble com la platja són tranquils i no compten amb una massificació de turistes com d’altres zones del centre i nord del país.


CARACTERÍSTIQUES DEL LLOC:
Aquest Lodge està ubicat sobre la carretera sense asfaltar que porta al port a uns doscents metres de la platja. Quan creues la gran portalada d’entrada, es respira un ambient de tranquil·litat en tot el recinte.

Compten amb deu habitacions dobles, ben equipades amb tauletes de nit, armari i bany en cada cambra. Al davant de cada habitació hi ha una petita terrassa amb dos hamaques on poder descansar. Les habitacions són comfortables.

Interior i exteriors habitacions


Compten amb electricitat tot el dia a través de plaques solars i un generador.

El restaurant, que té forma circular i és obert a l’exterior, compte amb una petita barra que fa de bar. Les cadires i taules són de fusta pesada, i són boniques encara que són mobiliari típicament asiatic.En el menú sempre hi ha un plat com a mínim de cuina gambiana i altres plats de cuina occidental. Recordant la seva propietat anglesa, l’esmorzar és molt complet.



L’allotjament compta amb una piscina d’aigua dolça, on poder descansar de la calor africana. Tenen diferents tumbones i llits amb matalassos, així com parassols per fer poder passar una bona estona de relax. Compten també amb alguna hamaca penjada pel jardí.



Hi ha un petit camp de fútbol i una taula de ping pong per poder passar l’estona.

Reben a grups de joves, com una forma d’intercanvi i aprenentatge de joves europeus. Quan tenen un grup de joves en el recinte, el Lodge queda tancat al públic. Per allotjar-te demanen que facis reserva.




QUI SÓN:
El Gunjur Project Lodge és un centre residencial per gent jove, iniciat el 2005. Reben a joves i grups escolars. La propietat és majoritariament anglesa encara que també participen amb gent local.
Maka sutu drum band, és un banda musical de percussió i música africana que es va crear l’any 2003 a Chesire County Council, a la Gran Bretanya. Van començar amb la musica, fent espectacles i cursos a la Gran Bretanya per poder finançar projectes a Gambia. A partir d’aquesta idea inicial van decidir crear un allotjament a Gàmbia perquè els “joves tinguin una experiencia real gambiana lluny de les zones turístiques”. A més donen suport als estudiants de la comunitat. Promouen l'intercanvi d’idees i experiències de diferents països. El Lodge va obrir les portes el 21 abril 2007.





ACTIVITATS QUE PROPOSA:
Proposen l’organització de diferents tallers durant l’estada dels clients en el seu complex. Entre els tallers disponibles: Percussió, Dansa africana, art i artesania local, aprendre a rentar la roba a mà (tal i com ho fan a Gàmbia), fabricar joguets amb material reciclat, cuina gambiana, projecció d’un film i posterior debat...
Els tallers són disponibles de Juny a Octubre. A més ajuden als grups a trobar el finançament per la seva estada.
Excursions: Visita Gunjur, Gunjur Environmental Protection And Development Group (GEPADG), Reptile Farm (1000 D entrada, pels gambians l’entrada és gratuita, té com objectiu conscienciar a la població local de la preservació dels reptils com les serps), Kartong (veure dones recollin ostres), Tangi Museu (museu que presenta la forma de vida tradicional), escoles, Lamin Lodge, Senegambia (veure turisme), mercats de Gambia.

Excursió de mig dia 200 D. Llogar bicicleta 200 D per dia i 150 D per mig dia.

Compten amb 3 vehícles. Recullen gent a l’aeroport.
Hi ha servei de bugaderia.



PREUS:
Les habitacions tenen un preu de 1.500 delasis per dos persones, inclòs esmorzar.
El preu per una persona sola és de 900 delasis.

El dinar costa entre 80 i 140 delasis. El sopar de 180 a 240. Els postres especials de la casa van de 60 a 80 delasis.

Ofereixen per grups de 10 – 12 persones, un preu de 350 lliures esterlines per personar per setmana. I grups de 6 a 8, un preu de 375 lliures esterlines.


PRINCIPALS BENEFICIARIS:
Treballen amb un doble vessant, per una banda, es dirigeixen a través del treball amb altres organitzacions, a la sensibilització de joves i també adults anglesos, que poden viure una experiència diferent en un país com Gàmbia. D’altra banda, amb la col·laboració dels voluntaris duen a terme diferents projectes pel desenvolupament econòmic i social a Gunjur i altres zones de Gàmbia.
Organitzacions amb les quals treballen:
The Nyodema Yiriwa Kaffo, un organització de voluntaris de Brikama creada l’any 2004. Tenen com objectiu la millora de les oportunitats d’educació. Bequen a estudiants i porten diferents programas d’educació. Associació creada l’any 2004.
Objectius: maximitzar les oportunitats d’aprenentatge, amb donacions. Promoure treball voluntari de joves. Promoure activitats esportives. Intercanvis entre escoles UK i Gmabia. Tenen un centre de recursos on formen a dones per promoure el seu desenvolupament. Els membre de l’organització paguen una quota de 50 delasis per mes.
Més info: PO Box 5315 Brikama Town Kombo Central Western Division The Gambia. 00220 448 58 09 / 00220 9997582 / 002207363827 nyoyirika@yahoo.com President Momodou Lamin Saidykhan.

Youth in Need Gambia: Organització de Gran Bretanya, que busquen financiació per donar suport a projectes educatius. Treballen en escoles i amb grups de joves a la Gran Bretanya per donar testimoni i sensibilitzar sobre els problemes de la gent dels països en vies de desenvolupament.
Treballen amb partenariat amb l’associació gambiana The Nyodema Yiriwa Kaffo. Han obert un centre amb ordinadors, llibres i d’altres recursos d’educació a Brikama. Han enviat containers amb menjar. Organitzen tallers d’artesania per les dones de la població, per poder tenir un mitjà de vida. Serveixen d’enllaç per becar alumnes de les escoles de la zona i financiar activitats de la comunitat gambiana. Proposen una quota anual.
Més info: c/o Chester Hub, 17 Cuppin Street Chester CH1 2BN.

GEPADG Gunjur Protection and Development Group: una associació comunitària que pretenen sensibilitzar a la població local a protegir el medi ambient.
És una associació local, fundada per Mr. Badara Njie Bajo, amb tots els treballadors gambians. Proposen solucions a llarg termini per la pobresa a través de la millora del medi ambient. L’associació està acreditada per GEF i World Summit on Sustainable Development (UN).
Activitats: Jornada de plantada d’arbres, millora de la sanitat de la comunitat, campanya per un desenvolupament més sostenible, un dia anual de neteja del poble.
Com es pot ajudar: Sempre busquen voluntaris per ajudar a cuidar la zona de la costa. També pots ajudar econòmicament: Comprar botes pels treballadors (5 lliures), rehabilitar els manglars (10 lliures), donació a la conservació del mono (15 lliures), salari mensual pels voluntaris (20 lliures), eines pel dia anual de neteja del pobles (15 lliures), radios d’energia solar o eòlica (15 lliures), eines de fuster (25), bicicletes per la comunitat wardens or rangers (43 ), plaques solars (300).




PROJECTES DE FUTUR:
Estan creant noves activitats continuament.



COM AJUDAR:
Beca a un estudiant.: Becar a un alumne, els costos de l’uniforme, sabates i material escolar. 112 euros, per curs.
Ja tenen 22 estudiants becats a través de clients que han visitat l’hotel.

Gap Gunjur Project: Gràcies al treball d’una jove voluntària han creat un nou programa de voluntariat a llarg termini. El projecte permet als joves una experiència diferent en un país com Gàmbia, vivint com ho fan els seus habitants. Els voluntaris poden treballar en diferents projectes, comunitaris, escoles, construcció d’arts... Els voluntaris s’allotgen en un petit allotjament en el poble, on han de recollir ells mateixos l’aigua del pou o utilitzar lavabos africans. L’estància mínima és de tres mesos.

COM ARRIBAR-HI:
Per arribar a Gunjur ho pots fer des del Garage de Brikama. El transport des d’aquesta població costa 12 delasis i tarda uns 40 minuts. El transport et deixa al Garage de Gunjur, en el mateix poble. Per anar al lodge hauries d’agafar el transport que va cap a la platja (al port de pescadors) i demanar que et deixin en el lodge. Costa 7 delasis i tarda menys de deu minuts.


CONTACTE:
The Gunjur Project Gambia
Gunjur
telf: 220 733 1818 / 220 992 2674
www.thegunjurprojectgambia.com
thegunjurproject@yahoo.co.uk