Sandele Eco-Resort

Luxe amb solidaritat








ON ESTÀ SITUAT:
El Sandele Eco-Resort es troba situat a uns dos quilòmetres abans d’arribar a la població de Kartong, a Gàmbia. Kartong és un petit poble a tocar de la platja, que es troba a la frontera amb Senegal. Compta amb una gran platja tranquil·la i bonica. Tant al poble com la platja estan poc explotats turísticament.


CARACTERÍSTIQUES DEL LLOC:
Sandele Eco-Resort, és un hotel que ofereix totes les comoditats i el confort d’un hotel de cinc estrelles. Actualment només compten amb 4 habitacions encara que ja estan en construcció una vintena més. Tots els edificis són construccions ecològiques amb tècniques importades de la Índia.

El lloc està ben cuidat i té accés directe a la platja. Actualment hi ha construïts quatre bungalous amb una cambra cada un, així com el restaurant i recepció. Cada bungalou, està construït amb totxos de fang i terra, que elaboren d’una manera especial. Al centre de cada bungalou hi ha una gran cúpula, i la cambra, que compta amb unes grans dimensions, té diferents finestres que permeten que entri molta llum.






L’habitació està molt ben equipada i la decoració és impecable. Cada dos bungalous, comparteixen una petita piscina i han col·locat algunes hamaques de fusta on poder descansar a l’exterior. Cada bungalou així com la piscina podrien comptar amb vistes al mar si no fos que la vegetació ho tapa una mica.




Actualment estan construint 20 habitacions més (Guest Rooms), més senzilles que les actuals i amb un preu inferior. Tot i així són habitacions àmplies, per dues o tres persones amb bany complet a l’interior i bones vistes. Esperen poder tenir entre 5 i 10 d’aquestes habitacions el proper mes de novembre. També s’està construint un restaurant pels clients d’aquestes habitacions.





Noves habitacions en construcció



Hi ha electricitat tot el dia a partir d’energia solar i eòlica.

QUI SÓN:



Els propietaris d’aquest hotel luxós són una parella anglesa, la Geri i en Maurice. A part d’aquest hotel, en tenen un altre a la població de Fajara, el Safari Hotel.
Amb la construcció d’aquest nou establiment, que van començar l’any 2005 i encara estan en obres, pretenen crear un centre d’aprenentatge i d’intercanvi multicultural.
Les primeres habitacions les van inaugurar el mes de novembre del 2007.

Els propietaris han volgut crear un allotjament de turisme responsable i sostenible. El client pot trobar luxe i pau però que a la vegada beneficiar a la comunitat.


ACTIVITATS QUE PROPOSA:
Organitzen diferents sortides amb barca o de pesca. També hi ha la possibilitat de visitar la població amb treballadors de l’hotel.

PREUS:
Les quatre habitacions que disposen tenen un preu per persona i nit de:
Pensió Completa : 80 €
Mitja Pensió : 65 €
Quan l’hotel estigui acabat de construir dormir en alguna d’aquestes habitacions costarà 100 € per persona en règim de pensió completa.

Les habitacions més senzilles (Guest Rooms) costaran:
Pensió Completa 65 €
Mitja Pensió 50 €




Restaurant




PRINCIPALS BENEFICIARIS:
L’hotel pretén ser un punt de trobada i un centre d’aprenentatge.

Paral·lelament han creat l’associació, Pathways Foundation, amb la qual gestionen part dels beneficis que poden donar a la comunitat.

El terreny al qual està ubicat el complex és propietat de la població.

Destinen 100 delasis (casi 3 €) de cada client que passa la nit al ressort a la comunitat. A través de la seva fundació donen els diners a un comitè de desenvolupament del poble de Kartong. Entre les dues parts, el comitè i la fundació, escullen quins projectes de la població finançar.

A través d’un contracte amb la població, l’hotel i tot el centre, passarà d’aquí 25 anys a la comunitat.

Han tingut especial cura en la formació, tant del personal com de la gestió del propi centre.

En el contracte, el 70 % dels treballadors han de ser de la zona, encara que en realitat superen aquest percentatge. Actualment compten amb 20 treballadors. Amb les obres de construcció poden arribar a tenir fins a 80 treballadors.

La construcció de totes les edificacions de l’allotjament s’ha dut a terme a partir d’uns totxos que utilitzen el mínim el ciment. Els totxos estan més compactats i duren més anys. Amb aquests totxos, fan les cúpules de tots els edificis, i eviten l’ús de la fusta en les edificacions. L’objectiu és malmetre el mínim el medi ambient. Han aplicat aquesta tècnica per ajudar a construir edificacions per guardar l’aigua en el poble.

Els cursos que organitzen, tant en aquest establiment com en l’hotel Safari Garden a Fajara, intenten de becar a participants gambians. Quan s’organitza un curs per estrangers, aquests paguen una mica més de la quota per poder entre tots pagar la beca als estudiants gambians. D’aquesta manera promouen un intercanvi cultural més gran.

PROJECTES DE FUTUR:
Pretenen crear un gran centre d’aprenentatge intercultural. Està prevista la construcció d’un gran auditori circular on s’hi duran a terme diferents cursos i conferències. Les activitats que s’hi organitzaran estaran enfocades amb l’ús d’energies renovables, de sostenibilitat o de creixement personal. Estarà destinat a universitats o empreses que vulguin fer estades a la zona per dur a terme els seus projectes de formació.





Obres del nou restaurant


COM AJUDAR:




COM ARRIBAR-HI:

Per arribar a Kartong des de Brikama, prendre el transport public directe des del Garage de Brikama. Costa uns 20 delasis. En cas de no trobar transport directe des de Serekunda o Brikama, es pot anar fins a Gunjur (a uns 10 km) i d’allí prendre el transport que va a Kartong.

També es pot arribar a peu o amb bici des de Senegal. És el primer poble que es troba un cop es creua la frontera. Per més info veure Ruta Kafountine-Kartong amb bici.


CONTACTE:
Sandele Eco-Resort
Telef: 2207711209 / 2204495887
www.sandele.com
geri@gamspirit.com