Tumani Tenda Camp

Un campament 100 % comunitari


ON ESTÀ SITUAT:
El Tumani Tenda Ecotourim Camp es troba situat a la petita població de Tumani Tenda, en un petit ramal del riu Gàmbia. La població es troba a menys de 30 quilòmetres de Brimaka, principal eix de comunicacions de Gàmbia.


CARACTERÍSTIQUES DEL LLOC:
Un lloc molt agradable on poder passar una nit, amb bon ambient i molta tranquil·litat. Aquest és un campament gestionat per la comunitat on cada casa és d’una familia del poble. El campament es troba situat al final del poble, i per arribar-hi et toca atravessar la població que compta amb un ambient molt agradable.

Compten amb un total de cinc casetes, cada una amb un estil diferent. En total hi ha 13 habitacions triples i dobles amb capacitat per 29 persones. Els lavabos i dutxes es troben a l’exterior. L’edifici on hi ha els banys, és de forma circular i hi ha una rampa per accedir a cada dutxa o WC.



El restaurant, que es troba aprop del riu, compta amb unes taules de fusta massisses així com una decoració sobria però bonica. Ofereixen un bon menjar tipus self-service i l’esmorzar és molt complet.



L’electricitat l’obtenen d’un generador que engeguen quan es fa fosc i apaguen més o menys a les 22h.

QUI SÓN:
Aquest campament comunitari va començar a funcionar l’any 1999. Va ser construït i està dirigit encara per la comunitat. És un clar exemple de turisme comunitari. No ha rebut el suport de cap ong o institució estrangera. L’objectiu del campament és organitzar un ecocamp per poder finançar amb els beneficis projectes de la comunitat. La mateixa comunitat compte amb d’altres projectes, com l’hort comunitari o la panaderia.
Cada familia, de les set families extenses que hi ha al poble, va oferir voluntaris per la construcció del campament. Entre tots escullen on destinar el beneficis del campament i plegats en fan la gestió.




ACTIVITATS QUE PROPOSA:
Ofereixen diferents activitats molt vinculades a la comunitat, com visita guiada pel poble, visita a les granges de la zona, classes de cuina gambiana, tie and dye, traditional healer lesson, veure demostració de la cultura de la zona (com un casament o música). També proposen rutes amb barca pel riu, avistament d’ocells, participar en la recol·lecció d’ostres...

També hi ha la possibilitat de passar el dia el campament fent diferents activitats, sense haver de pernoctar en el campament.




PREUS:
El preu per persona i nit, amb sopar i esmorzar inclòs, és de 525 delasis.
Passar dia al campament (dinar inclòs) 150 delasis.
La majoria d’activitats tenen un cost per grup d’entre 250 i 300 delasis. Les altres són per persona, i costa uns 50 delasis.


PRINCIPALS BENEFICIARIS:
Al ser creat i gestionat per la propia comunitat aquests en són els principals beneficiaris. Amb els beneficis del campament es paguen les taxes del poble, s’ha anat renovant el campament, es va comprar un vehicle per fer el transport del poble a Brikama (ja no funciona), es va ajudar a construir la guarderia, o dóna suport a la panaderia comunitaria del poble.
Començaran a organitzar cursos de formació d’ecoturisme i turisme comunitari.

PROJECTES DE FUTUR:
Esperen poder anar renovant les diferents habitacions i la resta del campament. Estan construint una sala de conferències on poder organitzar cursos i fer xerrades.


COM AJUDAR:
Qualsevol idea els pot beneficiar, si teniu ganes de visitar-los a l’igual podeu trobar alguna forma d’ajudar-los.
Tenen una caixa on poder deixar diners per comprar plaques solars i poder substituir el generador que tenen. Amb la placa solar esperen poder apostar per un turisme més respectuós amb el medi ambient i que a la vegada faci menys soroll.


COM ARRIBAR-HI:
Des de Brikama. Prendre el tranport públic des del Garage. El trajecte costa 17 delasis (uns 60 cèntims). Tarda uns 40 minuts. Has de demanar al conductor que et deixi al encreuament de Tumani Tenda (no arriba transport fins el mateix poble). El transport et deixa a la carretera principal (actualment en obres, i et deixa en una carretera secundària). D’allà has de caminar uns cinc minuts fins el desviament de Tumani Tenda, i des d’allí hi ha uns 2 quilòmetres fins el poble. El campament es troba al final del poble.


CONTACTE:
Tumani Tenda Ecotourism Camp
Tumani Tenda
Gerent: Basiru Sanyang
984 0308 / 791 5080
http://www.tumanitenda.co.uk/