Bintang Bolong Lodge

En un marc incomparable...




ON ESTÀ SITUAT:
Bintang Bolong es troba situat a la vora del riu Gàmbia, a l’interior de Gàmbia. Està situat a una hora aproximadament amb cotxe de Brikama, principal eix de comunicacions del país. Bintang Bolong és un petit poble al costat del riu.


CARACTERÍSTIQUES DEL LLOC:
Aquest allotjament compta amb diferents casetes i el restaurant situats en el mateix riu, sobre plataformes subjectades per troncs de fusta. On està situat el lloc és bonic i agradable. És un bon lloc on poder gaudir de la naturalesa i de la vida de la població. Des del mateix allotjament pots veure diferents ocells i relaxar-te en la plataforma que dóna al riu.




Hi ha un total de 16 habitacions, 6 d’aquestes estan situades amb vistes i terrassa sobre el riu. Totes les cambres compten amb bany a l’interior. Hi ha 3 habitacions vora el riu que són triples i la resta són dobles. El campament compta amb una capacitat total de 26 persones.

El restaurant, on serveixen un bon sopar a la mateixa terrassa, compta amb una bona panoràmica del riu, i és un bon lloc per relaxar-se sota la llum de la lluna.


L’allotjament té electricitat a través d’un generador que es troba situat al costat del poble i fa llum de les 19h fins a les onze de la nit (encara que aquest horari és aproximat).

Compten amb una panaderia on fan el pa cada dia.

QUI SÓN:
Aquest allotjament és de propietat d’un alemany. El nou propietari va adquirir l’allotjament l’any 2004, a través d’una venda del govern gambià. El campament havia estat obert de l’any 1996 al 1998, creat per un francés. Va estar tancat durant sis anys fins que el nou propietari va tornar-lo a obrir.




ACTIVITATS QUE PROPOSA:
Proposen que els turistes que visiten el campament puguin visitar danses de dones del poble.
També organitzen sortides amb barca motoritzada pel riu, visita a James Island o Tendaba. També compten amb un vehicle que pot ser utilitzat per fer diferents excursions que els visitants demandin. Ofereixen recollida dels turistes a diferents indrets, tant a l’aeroport, com a Banjul o Brikama.


PREUS:
El preu per persona i nit és de 400 delasis (uns 12 euros) amb esmorzar inclòs, per les habitacions vora el riu. Per les habitacions interiors, el preu és amb esmorzar, de 300 delasis per persona (uns 9 euros).
El dinar te l’ofereixen per 150 delasis (4,50 €) i el sopar per 200 delasis (uns 6 euros).





PRINCIPALS BENEFICIARIS:
Encara que és un campament privat intenten beneficiar a la comunitat de Bintang Bolong. Aquest és l’únic campament de la zona i afavoreix la creació de llocs de treball. El campament compta actualment amb sis treballadors, encara que fa un temps n’hi havia més però al haver-hi menys turistes últimament han hagut de reduir el nombre d’empleats.
El generador del campament, ofereix il·luminació als carrers del poble, així com a la mesquita, a la casa del cap del poble i a la casa de l’Imam.
El campament proveix aigua corrent en 4 punts del poble.
Anualment destinen 7.500 delasis a la comunitat, amb projectes que la propia població considera més importants.
A partir d’un agermanament amb una població alemana, es bequen anualment a dos estudiants de Bintang Bolong per anar a estudiar a l’institut a Brikama. Actualment tenen a cinc alumnes becats.


PROJECTES DE FUTUR:
Esperen poder construir deu cases més amb vistes al riu. Dos d’elles ja s’han començat a construir.
La piscina que té el campament està sent reformada i esperen que pugui començar a utilitzar-se a partir del mes de juny 09.


COM AJUDAR:




COM ARRIBAR-HI:
Per arribar a Bintang Bolong amb transport públic has de sortir de Brikama. Hi ha un transport que surt dos cops el dia del Garage de Brikama. Un a les 11h i el següent a les 3 de la tarda aproximadament. El bitllet costa uns 30 delasis i tarda una mica més d’una hora. Des de Bintang Bolong a Brikama, surt a les 6 del matí i a la una del migdia.
Si no pots agafar el bus que va directament a Bintang, pots agafar qualsevol altre transport que es dirigeixi cap a l’est. Et poden deixar a Kili, que es troba a la carretera principal. D’allà has de caminar uns 5 quilòmetres fins al campament.


CONTACTE:
Bintang Bolong Lodge
Gerent: Solo Drammen
Telf: 220 992 9362 / 220 704 3081
www.bintang-bolong.com
reception@bintang-bolong.com