Campement Villageois d'Elinkine

Un acollidor Campement Villageois per relaxar-se


ON ESTÀ SITUAT:
El Campement Villageois d’Elinkine es troba situat a la mateixa platja d’Elinkine, al costat del port de pescadors. La població d’Elinkine, situada a la Basse Casamance, es troba a 15 quilòmetres d’Ossouye i a 40 de Ziguinchor.


CARACTERÍSTIQUES DEL LLOC:
Si el que es busca és relaxar-se al costat d’una platgeta tranquil·la amb palmeres aquest és el lloc. A part de descansar també ofereixen la possibilitat de conèixer l’entorn i veure com es viu en aquest petita població de pescadors.


Actualment el campament compta amb 6 habitacions dobles repartides amb tres bungalows. Les habitacions compten amb bany, un armari i ventilador. Capacitat per 12 persones. Estan ben decorades i netes. En l’actualitat no disposen d’electricitat, encara que ja hi ha instal·lat en cada cambra els punts de llum i interruptors. Estan a l’espera que l’electricitat arribi a aquesta població, que segons la companyia elèctrica hauria de ser aquest any.




Es respira un bon ambient en tot el campament. És tranquil i amb unes vistes ben boniques. El restaurant, que es troba al costat de la platja, s’hi ofereixen tots el àpats. És possible menjar a l’exterior sota una pèrgola. El 90 % dels productes consumits són locals. Ofereixen peix fresc comprat quan arriben els pescadors des del mateix barco.


El campament compta amb diferents animals, com un mono que es diu Say-say, tres perroquets i cinc cocodrils petits que quan es facin grans seran posats en llibertat.


QUI SÓN:
El d’Elinkine, és el primer Campement Villageois que va obrir les portes l’any 1972. Va funcionar molt bé durant els anys 80 però amb el conflicte a la zona de Casamance, l’any 1998 va haver de tancar les portes. Després de deu anys sense funcionar, el francés Luc Dages, va agafar la direcció del campament. Va invertir per rehabilitar gran part del campament i a partir d’un contracte amb la població, s’ha fet càrrec del campament. El contracte és per deu anys, durant aquest temps els beneficis es repartiran entre Dages, per poder pagar la inversió feta, i la població.

La pròpia població, a través d’una assemblea decideix on es destinen el diners. Mentre va tenir un bon funcionament durant els anys 80 es va construir el dispensari mèdic, la maternitat i dues aules de l’escola que encara estan en funcionament.

El campament renovat i sota la direcció de Dages funciona des de l’any passat.


ACTIVITATS QUE PROPOSA:
Proposen diferents excursions la majoria d’elles amb barca. A més fan visites guiades, amb treballadors del campament, per la població, per conèixer la vida diària de la gent d’aquí.

L’objectiu és que el turista, a part de gaudir de la bellesa natural i d’hores de bany i platja, pugui barrejar-se amb la població i conèixer la seva forma de vida.
PREUS:

Habitació : 8.000 cfa
½ pensió individual: 12.000 cfa
½ pensió doble (2 persones) :16.000 cfa


PRINCIPALS BENEFICIARIS:
Els principals beneficiaries són la propia comunitat. El campament, mentre va estar tancat no va donar cap benefici a la població. Tampoc tenien prou capital per fer la inversió per tornar a obrir. Amb l’arribada del capital i la gestió de Dages, podran tenir cert benefici que a la llarga podran invertir amb el que l’assamblea de la comunitat cregui més convenient. Segons el contracte firmat amb Dages, els diners de la comunitat, hauran d’anar destinats a projectes socials, d’educació, culturals o mèdics.

S’han intentat millorar les condicions laborals dels propis treballadors del campament. Encara que els sous no són més alts per no desequilibrar l’economia local s’ofereix les vacances pagades durant els mesos d’estiu (de juny a setembre), en dos grups, així com paga doble el mes de desembre. Quatre dels cinc treballadors del campament són del mateix poble.

El 90 % dels productes consumits son locals. Afavorin així el comerç local.

PROJECTES DE FUTUR:
S’ha d’acabar de restaurar tres bungalows més, amb un total de sis habitacions sense bany que podran ser llogades a un preu més baix. També està prevista la construcció d’una casa familiar amb dues habitacions i cuina, ideal per families.



COM AJUDAR:




COM ARRIBAR-HI:

Per arribar a Elinkine hi ha alguns sept-place el dia que van fins a Elinkine des de Ziguinchor. També n’hi ha algun que surt d’Oussouye. Des de Ziguinchor val uns 1000 cfa. Es pot trobar un taxi privat però el preu és bastant elevat.

Des d’Elinkine surten les barquetes per anar cap a l’illa de Carabane. Normalment són a la tarda. Una més o menys a les 3 de la tarda i l’altre a les 5. Les dues surten quan hi ha suficients clients. També es pot contractar una barqueta privada, que s’ha de negociar el preu.


CONTACTE:
Campement Villageois d’Elinkine
77 376 96 59 Luc Dages
Gerent: Mas
http://campementvillageoiseelinkine.e-monsite.com/