Campement Villageois Enampor

Suport a la comunitat d'Enampor a través d'un Campement Villageois



ON ESTÀ SITUAT:
Aquest Campement Villageois es troba situat a la població d’Enampor. Petita població, encara que és la més gran de la zona, a prop del riu Casamance. Es troba a 22 km. de Ziguinchor.

CARACTERÍSTIQUES DEL LLOC:
Les diferents habitacions del campament, es troben a l’interior d’una Case à Impluvuim, construcció típica de la zona. Amb sostre de palla i parets de fang recrea un estil molt semblant a les cases à impluvuim tradicionals. Les portes de cada habitació tenen unes dimensions molt reduïdes, tal i com es fan de manera tradicional.



El campament compta amb 11 habitacions dobles amb llit doble o dos llits. Les cambres són molt senzilles, amb una finestra petita, i sense gaire confort. Hi ha dos dutxes i dos lavabos dins el mateix edifici, amb aigua corrent. Hi ha electricitat generada a través de plaques solars.


El restaurant es troba ubicat en un edifici al costat de la case a Impluvuim que ofereixen tots els àpats, normalment cuina senegalesa. També hi ha en el mateix recinte del campament una petita botiga de queviures, que tant està dirigida als turistes com a la gent del poble.



QUI SÓN:
Aquest és un més dels Campements Villageois que hi ha a la zona de la Casamance. Teòricament els beneficis es reparteixen una part pel manteniment i pagament dels salaris dels treballadors i la resta s’ofereix a la comunitat. Hi ha una oficina encarregada de controlar mensualment els comptes. L’assemblea de la comunitat es reuneix un o dos cops l’any per decidir on destinar els beneficis.
El Campement Villageios d’Enampor es va començar a construir el 1974 i va obrir les portes un any més tard. L’any 1985 va ser completament remodelat.


ACTIVITATS QUE PROPOSA:
Des del campament s’ofereixen diferents visites guiades, d’un dia o mitja jornada. Com la visita al Rei d’Enampor, o del lloc sagrat de la població (on es dur a terme la cerimònia de circumcisió). També hi ha la possibilitat d’anar a pescar o fer una sortida amb barqueta.
PREUS:
Els preus són semblants a tots els campaments comunitaris.

Habitació : 3.000 cfa. per persona (uns 5 €)
½ pensió : 8.300 cfa. (uns 13 €)
Pensió completa : 11.800 cfa. (uns 18.50 €)
Esmorzar : 1.800 cfa (uns 3 €)
Dinar o sopar : 3.500 cfa (uns 6 €)


PRINCIPALS BENEFICIARIS:
Els principals beneficiaris són la mateixa població local. Aquest tipus de campaments són iniciativa de la pròpia comunitat, és creat i gestionat per ells mateixos. Amb els ingressos nets que en treuen ho poden destinar a projectes socials, educatius... que l’assemblea decideix.
No he pogut comprovat si el diners acaben arribant a la comunitat. El procés es fa però sempre hi ha la possibilitat que algun dels diners desapareixi en el procés.


PROJECTES DE FUTUR:
Gràcies a un projecte finançat per la Cooperació Francesa, el campament serà remodelat en breu. Mentre es duguin a terme les obres es podrien instal·lar tendes pels turistes que vinguin a passar la nit.


COM AJUDAR:



COM ARRIBAR-HI:
Per arribar a Enampor, agafar el transport públic que surt de Ziguinchor, de la estació Esso. El trajecte, de 22 km., es fa en menys de 40 minuts. El preu és de 600 cfa. Demana el conductor que et deixi davant del mateix campament, que es troba a peu de carretera.


CONTACTE:
Campement Villageois d’Enampor
Telf. 33 993 00 38
Moïse Tendeng 76 854 92 39
Yoncouba Manga 77 248 29 70