Ruta en bici : Oussouye a Elinkine

Ruta per autèntics pobles Diola
Tant els habitants d’Oussouye com dels petits pobles que es troben a la zona mantenen encara costums tradicionals molt arrelades així com creences animistes. Poder entrar i conèixer una mica més de la seva forma de vida és tot una experiència.
Fer una ruta amb bicicleta és una bona forma de parar en petits pobles, on sempre seràs correspost amb un “Kasumai bale”. És fàcil si es viatja en grup reduït parar en les cases, on sempre t’ofereixen un lloc per descansar, i si arribes a l’hora de menjar podràs degustar un bon plat africà.

Sortida: Oussouye

Arribada: Elinkine

Transport:
En bicicleta

Quins pobles: Oussouye, Loudia Ouolof, M’lomp, Elinkine


Llocs d’interès: Visitar la població de M’lomp, coneguda per les cases étages, típica construcció de dues plantes de l’ètnia Diola fetes amb fang. Actualment en queden poques. M’lomp també compte amb un petit museu sobre la cultura de la zona i un formager (arbre de la zona de grans dimensions) de més de 400 anys.
Elinkine és un poble que viu de la pesca. Et pots donar un bany en les seves aigües tranquil·les. Des d’aquesta població pots prendre una barqueta que et porti a la illa de Carabane.


Quilòmetres: Es pot fer una ruta circular. Sortint d’Oussouye, direcció Elinkine per la carretera que passa per M’lomp. Estan treballant en aquesta carretera per asfaltar-la. Per tornar ho pots fer per la pista que surt d’Elinkine però que passa pel poble de Loudia Ouolof.
Una ruta alternativa, és arribar a través de la pista a Loudia Oulof i agafar el camí del bosc, le Forêt de Guinome. És un petit camí que va pel mig del bosc, que és molt recomanable, encara que hi ha un xic de sorra.
D’Oussouye a Elinkine passant per la carretera hi ha uns 18 km. Passant per la pista n’hi ha 15 km. Si s’agafa el camí del bosc se n’hi han d’afegir uns 5 km.


Temps: Pot ser una bona excursió d’un dia. Arribar a Elinkine i prendre un bon bany i després tornar amb la calma. Si es fa tot el recorregut sense parar, pots tardar entre dues hores i dues hores i mitja.


Dificultat: Tant per una carretera com per l’altre, està amb bones condicions, per anar amb BTT. El camí del bosc hi ha una mica de sorra i fa més difícil de pedalar, però igualment no presenta cap problema. Tot el camí és pla. Dificultat mínima.


Cost: Si no disposes de bicicleta, se’n pot llogar una a Casamance VTT, una empresa situada a Oussouye que lloguen bicicletes i organitzen sortides guiades per la zona. Llogar una bicicleta per un dia costa 7.500 cfa (uns 11.5 €) i per mig dia 4.500 cfa (uns 7 euros). Les bicicletes són bones i estan ben cuidades.


Casamance VTT – Agence de loisirs sportifs
Oussouye
Telf: 00221 33 993 10 04
casavtt@yahoo.com
http://casavtt.free.fr