Campement Villageois d'Oussouye

Dormir en una edifici tradicional diola


ON ESTÀ SITUAT:
El Campament Villageois d’Oussouye, es troba situat a la mateixa població d’Ossouye, a la sortida de la població, direcció Elinkine. Oussouye, està a uns 35 km. de Ziguinchor.


CARACTERÍSTIQUES DEL LLOC:
L’edifici que acull aquest allotjament és un construcció típica de la zona. Una Case a étage, que actualment ja no en queden masses. Com la paraula indica, és una casa de dues plantes, construida de fang. Al centre de l’edifici hi ha unes columnes altes que subjecten la segona planta.



Hi ha 17 habitacions dobles i triples, repartides entre les dues plantes. Les sis dutxes i cinc lavabos es troben situats en un edifici annex. Les habitacions i dutxes són correctes encara que no destaquen per la seva netedat. Tant a l’interior com a l’exterior hi ha electricitat.



Habitació i lavabos


El restaurant es troba en un altre edifici al costat que no té massa encant. Encara que la Casa a étage està ben construïda la resta d’edificacions que hi ha al voltant i la poca conservació de l’entorn fan que el campament no sigui massa acollidor.



QUI SÓN:
És un campament Villageois que obrir les portes l’any 1982. Degut el conflicte a la Casamance, va restar tancat uns anys. L’edifici va ser remodelat l’any 2002, a través d’una ajuda amb la Cooperació Senegalo alemana.

ACTIVITATS QUE PROPOSA:
Proposen diferents activitats i excursions per la zona, com la visita a la fàbrica de nous de cajú, el poblat d’Eiungou on fan ceràmica, o sortides amb barca per la zona o excursions amb bicicleta, a través de l’agència Casamance VTT situada a la mateixa població d’Oussouye.

PREUS:
Compta amb uns preus similars als altres campaments Villageios de la zona.

Habitació : 3.000 cfa. per persona (uns 5 €)
½ pensió : 8.000 cfa. (uns 12.30 €)
Pensió completa : 11.500 cfa. (uns 18.50 €)
Esmorzar : 1.500 cfa (2.30 €)
Dinar o sopar : 3.500 cfa (uns 6 €)


PRINCIPALS BENEFICIARIS:
En principi els principals beneficiaris del campament són la mateixa població. A través dels diners que es donen a l’assemblea, aquesta decideix on es destinaran. És la pròpia població en principi qui busca les prioritats.


PROJECTES DE FUTUR:
Al costa de la Casa étage, està en construcció un Casa a Impluvium, que acollirà 8 habitacions més amb bany privat. Les obres s’han començat a fer amb part dels beneficis del campament. Tot i així quan jo he visitat el campament les obres semblen parades.


COM AJUDAR:



COM ARRIBAR-HI:
Per arribar a Oussouye des de Ziguinchor, s’ha de prendre un taxi des de la Gare Routiere d’aquesta última població. Hi ha diferents transports al dia, normalment vehicles que van direcció a la coneguda població de Cap Skiring. El trajecte es fa sobre una carretera asfaltada en bon estat i dura menys d’una hora. Són un total de 36 km.
Per arribar el campament des de la Gare Routiere es pot prendre un taxi (entre 500 i 1000cfa) o caminar un quilòmetre, cap a la pista d’Elinkine. El Campament es troba a l’esquerra de l’inici de la pista.


CONTACTE:
Campement Villageois d’Oussouye
telf. 33 993 00 15