Diana Bolong

Diana Bolong, un ecocampament, situat en un lloc privilegiat pel seu entorn natural i ambient agradable.




ON ESTÀ SITUAT:
Diana Bolong està situat a un centenar de metres de la platja, en un lloc on la naturalesa encara és la principal protagonista i amb poca densitat de població. Es troba situat a uns tres quilòmetres de la població de Diannah, al nord de la regió de la Casamance, a Senegal.


CARACTERÍSTIQUES DEL LLOC:
Les habitacions són molt simples. Sense electricitat i sense aigua corrent (l’aigua es recull amb cubells). El lloc és especial per la seva atmosfera relaxada. Si el que es busca és desconnectar o sortir de l’estrès de la nostra societat aquest és el lloc ideal. Passar uns dies a Diana Bolong és practicar ecoturisme.

Hi ha quatre casetes construïdes amb un total 11 habitacions. La capacitat total de l’allotjament és de 25 persones. Les habitacions de cada caseta, no tenen porta i una tela dóna accés a cada cambra. Hi ha habitacions amb llit de matrimoni i habitacions amb dos llits.

Els lavabos es troben situats a l’exterior. Hi ha dos lavabos amb water i dos lavabos més d’estil africà (forat a terra). La dutxa, es fa amb cubells. L’aigua es recull d’un recipient que hi ha al davant.
Habitacions i lavabos

Tenen un hort, on planten productes orgànics que després són servits al restaurant. El restaurant té unes vistes que et fan sentir que estàs al mig del paraís.


No hi ha electricitat en tot el campament, encara que tenen previst instal·lar alguna placa solar.

El campament resta obert a durant l’època seca. D’octubre a Abril.


QUI SÓN:
El campament va començar a funcionar el 2001, fundat per uns joves senegalesos. Fa un parell d’anys el campament va passar a mans de tres suecs, encara que són els mateixos senegalesos que el gestionen durant tot l’any. L’organització sueca, té com un dels primers projectes a dur a terme la dessalització de l’aigua. L’aigua que recullen del pou els surt una mica salada i estan buscant la forma per dessalitzar-la.



ACTIVITATS QUE PROPOSA:
Moltes nits, amb joves del poble, ofereixen de música en viu, com djembe o també dansa. S’organitzen cursos pels interessats en aprendre la dansa africana o tocar el djembe. També proposen fer ioga o massatges.

Des del campament organitzen sortides d’un o dos dies a Ziguinchor, així com sortides amb barca per la zona (interessant per veure manglars i ocells), passejades guiades o visites al Parc National de Niokolo Koba.

Des Diana Bolong proposen, la calma i el silenci, com una forma de desenvolupament personal.



PREUS:




PRINCIPALS BENEFICIARIS:
En aquests moments, amb l’entrada dels propietaris suecs, l’objectiu ha estat potenciar el campament com a ecoallotjament. D’aquesta manera, han començat a organitzar l’hort de producció ecològica.

Dins l’associació Woofing, reben voluntaris, per treballar la terra.

Esperen poder ajudar a la població a través de diferents projectes.

PROJECTES DE FUTUR:
Una de les principals idees que tenen en projecte, és la construcció d’una escola per la població de Diana. Esperen poder fer la construcció a través d’una escola sueca de fusters, per fer un intercanvi, entre paletes africans i suecs.

COM AJUDAR:
Estan buscant formes per desalitzar l’aigua del pou. Accepten propostes per portar a terme el projecte de forma sostenible.
Pots col·laborar també treballant de forma voluntària en l’allotjament ecoturistic.

COM ARRIBAR-HI:

Per arribar a Diannah:

Desde Ziguinchor (ciutat més gran de la Casamance), prendre un sept-place direcció Kafountine (2.30 h). Descendre a Diannah.
Prendre un taxi fins el campament, que es troba a uns tres quilòmetres del centre. El taxista Aliou Mane (77 274 75 09) us pot portar. O trucar el campament per si hi ha alguna altra possibilitat d’arribar al lloc.

CONTACTE:
Diannah Bolong Health & Happiness Travels AB. c / o Atellus AB Chiefs Street 1 824 14 Hudiksvall
Lennart Hjalmarsson: 070-600 92 50
Malin Frisk, Stockholm: 073-845 73 49
EISA Altom: 073-618 36 94

A Senegal : Vieux 77 609 34 95

www.dianabolong.se