Orango Parque Hotel

Entre illes paradisíaques...


(info extreta de la pàgina web http://www.organgohotel.com/ / fotos de l'illa de Bubaque)
ON ESTÀ SITUAT:
L’Orango Parque Hotel està situat a l’illa d’Orango dins l’arxipèleg de les Bijagos a Guinea Bissau. L’arxipèleg el formen unes vuitanta illes, algunes de molt petites dimensions i només una veintena del total habitades. Aquest conjunt d’illes són importants per la riquesa natural i per la cultura de la seva principal ètnia els bijagos, qui han conservat gràcies a mantenir-se el marge dels principals circuits turístics, creencies i formes de vida tradicionals.

CARACTERÍSTIQUES DEL LLOC:
Aquest indret és un petit complex hoteler format per set cabanes i una casa central. Té capacitat per 14 persones. Hi ha un total de tres bungalows d’estil africà, dos d’ells amb sis habitacions i una suite i un tercer amb la recepció, el bar-restaurant i una sala d’estar. Totes les habitacions compten amb bany i cada llit té mosquitera.
L’establiment es troba a pocs metres de la platja.



QUI SÓN:
Aquest projecte d’allotjament ecoturistic ha estat impulsat i gestionat per la fundació espanyola CDB-Habitat amb l’objectiu de posar un funcionament un model ecoturistic a les illes Bijagos amb respecte a l’entorn i els seus habitants. Aquesta entitat sense ànim de lucre es dedica al desenvolupament de projectes relacionats amb la conservació de la biodiversitat i el seu hàbit.
L’Orango Parque Hotel va obrir les portes d’aquest allotjament ecoturistic el desembre del 2008. Els beneficis d’aquest allotjament es destinen a l’elaboració de microprojectes que milloren les condicions de vida de la població local.


ACTIVITATS QUE PROPOSA:
Conèixer tant l’entorn natural, com els manglars, les llargues platges de sorra fina, els animals que habiten a la zona, com el hipopòtams (els únics que viuen en mar salada), tortugues.... Conèixer la forma de vida i les costums dels seus habitants endinsant-se en els seus poblats.

L’associació CDB-Habitat organitza junt amb diferents agències de viatge de turisme alternatiu, visites de deu dies a la zona on es coneix la riquesa natural i es visiten poblats així com projectes de cooperació.
Si estàs interessat en algun viatge les agències Orixá Viajes (www.orixa.com), De Viaje (www.deviaje.es ) i Club Marco Polo (www.clubmarcopolo.es ) organitzen les rutes.


PREUS:
En principi reben a turistes a través de les agències de viatges.
En cas de voler-hi anar pel vostre compte us podeu posar en contacte amb l’hotel perquè us diguin el preu per una o més nits.


PRINCIPALS BENEFICIARIS:
Duen a terme diferents microprojectes que beneficien a la població de les illes. A més la fundació CDB-Habitat treballen per la preservació de la riquesa natural de la zona.


COM ARRIBAR-HI:
En principi s’hi arriba a través de viatge organitzat.
Pel teu compte:
Per arribar a l’arxipèleg de Bijagos la forma més senzilla és fer-ho a l’illa principal de Bubaque. Hi ha des de Bissau un barco, el Expresso de Bijagos que surt els divendres i torna el diumenges. En moltes ocasions el barco no funciona, per tant es pot arribar a l’illa des del Port de Bandim on surten barquetes que fan el mateix recorregut. Normalment surten a primera hora del matí (no tots els dies). Un cop a Bubaque es pot contractar un barco a motor perquè t’acosti a Orango o esperar alguns pescadors i negociar un preu perquè t’hi portin.
També es pot llogar des de Bissau una barca per anar directament a l’illa (a preus europeus).



CONTACTE:
Fundación CBD-Habitat
C/ Nieremberg 8 bajo A
Madrid
Ana Maroto a reservas@cbd-habitat.com
telf: 91 510 01 33
http://www.orangohotel.com/